OUDE FOTO'S opnieuw BEKEKENNiet alleen het "OOG"  is belangrijk .
Turnhout , de zomer van 2006.  1 meter brede "lambda" prints " made in China" sieren de muren van de Warande. Het Kempisch Cultuurhuis is twee zomer maanden lang de thuishaven voor " PHOTO EVENT 2006"  . uit het persbericht.

’Met het werk van kunstenaars als Erwin Olaf, Olaf Martens, Michal Macku, Kumi Oguro en Stefan Migalski zoekt Photo Event de grenslijn op tussen de fotografie van internationaal actieve beroepsfotografen . Photo Event gaat over ‘kunstzinnige fotografie’ en de talloze manieren omdat begrip in te vullen.’

De deelnemende fotografen worden aldus geïntroduceerd: ‘Zo is er topfotograaf Erwin Olaf, grootmeester in het verbeelden van het postmoderne niemandsland. In de fotoreeks en gelijknamige kortfilm ‘Rain’ toont hij amper ontvroren personages in al even onderkoelde interieurs, maar met nostalgische verwijzingen naar de zachtmoedige technicolor jaren van de Amerikaanse naoorlogse periode.

Olaf Martens is evenmin afkerig van een vergevorderde enscenering en verbeeldt in ‘Masken und Fassaden’ sexy glamour in een tsarendecor. Michal Macku experimenteert met koolstofprints, gellages en exorcismen. Kumi Oguro verbaast door met een enkel fotobeeld een duister drama te suggereren in ‘Smile and Kill’ en Stefan Migalski documenteert het "straatleven" in het  Chinese Guangzhou met de serie  ‘Made in China’.’13 JAAR LATER

Over toeval praten we niet, maar de serie " Made in China" kwam plots te voorschijn ergens uit de diverse back-up schijven. Met een kritisch oog bekeek ik de  oorspronkelijke bestanden.... en vroeg me af ...... waarom niet ? ......Als fotografisch-digitaal beeldmaker ben ik sinds 1996 actief met het manipuleren van het fotografisch/digitaal  beeld. Diverse beeldbewerkingspakketten zijn me niet vreemd.

Zo ontdekte ik, ergens late jaren 2000, Perfect Photo Suite , van On1 software. Nu heel wat jaren later, werk ik nog steeds met software producten van deze firma. Inmiddels is het programma geëvolueerd  tot ON1 PHOTO RAW 2018.   Dit stukje software kan een waardige vervanger zijn van Adobe's LIGHTROOM, maar omdat ik , uit gewoonte,  werk met Camera Raw en Photoshop is ON1 PHOTO RAW 2018, meer een aanvulling om snel .... tot creatieve beeldvorming te komen.
Het leuke is, ...dat oude foto's...jaren na datum, anders en apart gaan tonen, wanneer we hedendaagse software met onze opgebouwde ervaring gaan gebruiken. Verandering van spijs doet eten, ... maar het gras is niet altijd groener aan de overzijde. Wees kritisch en bekijk je werk over een langere periode, alvorens te publiceren. Wees creatief en ...durf ... wat te doen.

Meer weten over ON 1 PHOTO RAW ?

klik hier